Franca Treur krijgt volledige werkbeurs University of Iowa

Franca Treur geselecteerd voor werkbeurs van International Writing Program

Treur -_De_woongroepFranca Treur is geselecteerd voor een volledige werkbeurs van het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. Veel bekende schrijvers gingen haar voor, van Orhan Pamuk, John Banville, Etgar Keret, tot Mo Yann die in 2012 de Nobelprijs won.

In 2014 zullen 30 tot 35 opkomende en gevestigde auteurs samenkomen om deel te nemen aan deze interculturele ervaring. Tien weken lang werken de auteurs aan hun eigen werk en zullen ze lezingen geven waarin ze hun eigen werk en cultuur uitdiepen. Daarnaast werken de auteurs samen met artiesten die werkzaam zijn in andere genres van literatuur en andere vormen van kunst.

Het International Writing Program werd in 1967 gestart om internationale auteurs bij elkaar te brengen om trends in de wereldliteratuur te onderzoeken. Nu, bijna vijftig jaar later, is het een van de grootste internationale literaire programma’s in de wereld.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Franca Treur gastschrijver in West-Zeeuws-Vlaanderen

IMG_20140513_214614(1)In de maanden mei en juni verblijft en schrijft Franca  in West-Zeeuws-Vlaanderen. In het kader van het gastschrijverschap is afgesproken dat Franca Treur een tekst schrijft waar West-Zeeuws-Vlaanderen herkenbaar in voorkomt. Op vrijdag 20 juni vertelt ze in het Belfort in Sluis over haar ervaringen als writer in residence. Als grande finale houdt ze op vrijdag 18 juli een lezing in de Sint Baafs van Aardenburg. Zie ook dit bericht in de PZC van dinsdag 13 mei. Na Franca zullen nog andere gastschrijvers worden uitgenodigd.