Nieuw boek op 7 februari 2019

7 februari 2019 hoopt Regieaanwijzingen voor de liefde van de pers te rollen.

Regieaanwijzingen voor de liefde is een geïllustreerde roman over het moderne leven, over liefde, vriendschap en kunst. Twee scenaristen zijn tevens geliefden. Ze werken samen aan een script voor een grote speelfilm. Met bijrollen voor een zielige ex, een eigenzinnige schoonmoeder en een stervende buurman.

Met tekeningen van Olivia Ettema

 

Geliefden Hanna en Loek besluiten samen een scenario te schrijven. Een liefdesverhaal moet het worden, de personages moeten elkaar krijgen. Maar niet op een clichématige manier. 

Intussen wordt het steeds benauwder in de huiskamer. Al snel gaan de ramen open en komt de buitenwereld binnen. Aan de ene kant brengt dat lucht, aan de andere kant verleiding. 

Bestaat de veilige cocon nog of heeft de globalisering automatisch ieders wereld groter gemaakt? Welke concessies doet een filmmaker? Hoe flexibel zijn principes? Kan je de redder in nood zijn van je ex? 

In Regieaanwijzingen voor de liefde wordt het moderne leven gefileerd, met bijzondere aandacht voor de liefdesrelatie. Is het moment dat de personages elkaar krijgen het moment waarop Loek en Hanna elkaar verliezen?